Hogyan válasszunk stílust a gyermek személyiségéhez? 0
Hogyan válasszunk stílust a gyermek személyiségéhez?

Tudtad, hogy olyan tulajdonságok, mint a gyermek jelleme vagy személyisége, többek között a génektől is függnek? Bár nem teljesen van rájuk hatásod, mégis érdemes segíteni őket formálni és hagyni kifejezni már a kezdetektől fogva! A gyermek, mint minden kis ember, megvan a maga kedve és preferenciái, amelyeket nemcsak a mindennapi döntések során, mint például az öltözködés, figyelembe kell venni, hanem elsősorban tiszteletben kell tartani, támogatni és fejleszteni.

Tudd meg, hogyan állíts össze gyermekstílusokat ruhák segítségével, beleértve a kislányoknak szánt ruhácskákat, hogy minden szempontból illeszkedjenek a Te kisgyermekedhez.

Miért érdemes engedni, hogy a gyermekek döntsenek a ruhaválasztásban?

Ahogy Janusz Korczak mondta, „Nincsenek gyerekek, emberek vannak”. A kicsik, bár sok mindent nem tudnak és még nem ismerik a világot, elsősorban a tapasztalatszerzés révén tanulnak. Ha elismered a gyermek szubjektivitását és teret adsz neki bizonyos döntések meghozatalában, akkor egy független és magabiztos felnőttet formálsz. És minden szülő azt akarja, hogy gyermeke jól boldoguljon az életben.

Ezért hagyd, hogy gyermeked bizonyos döntéseket hozzon, és megtapasztalja ezek következményeit. Igazítsd ezeket a választásokat a korához. Az első lehet például az óvodai ruha összeállítása. Ez a tevékenység nemcsak lehetőséget ad a gyermeknek a rendelkezésre álló opciók kipróbálására, hanem megmutatja, hogy az ő véleménye is számít, és megtanítja kifejezni önmagát.

A legfontosabb tehát az, hogy közösen ismerjétek meg, ki is a gyermeked, és lassan ki is válik belőle. Íme néhány példája a jellemeknek és a hozzájuk illő öltözködési stílusoknak, amelyek legjobban tükrözik, mi lakozik a kislányod lelkében.

Édes és vidám

A lányod a nőiesség megtestesítője. Tipikusan nőies érdeklődései vannak, érzékeny, tele van szenvedéllyel és személyes bájjal. Örömet szerez neki mások segítése és új hobbi kialakítása. Finom és kissé félénk.

Ebben az esetben a legjobb a klasszikus, lányos minták mellett dönteni. Az édes és vidám stílusok, a fodros, tüllös és pasztell színű kislány ruhák tökéletesen tükrözik a gyermeked jellemét. Az ilyen ruhakompozíciók az első lépések a nőies stílusok felé!

Ajánlott stílusok: romantikus, preppy, boho.

Ajánlott ruhamodellek kislányoknak: Amelia, Nel, Matilda.

Lázadó

Az ilyen jellem teljes ellentéte az előző példának. Nem tűri a rákényszerített társadalmi normákat, és folyamatosan lázad ellenük. Inkább fiús, aki kibújik az általánosan elfogadott szabályok alól. Szereti a saját útját járni és új dolgokat kipróbálni. Kicsit visszahúzódó másokkal szemben, de ha közelebbről megismered, hűséges és barátságos.

A lázadó karakterek nem szeretik a sablonokat, ellenben imádják azokat megtörni. Szeretik hangsúlyozni függetlenségüket és kitűnni a társadalomból. Ezért az ilyen személyiségű lányok jól érzik magukat erős, színes és kissé szabályokat megszegő stílusokban.

Ajánlott stílusok: rockos, hippie, vintage.

Ajánlott ruhamodellek kislányoknak: Mila, Dolores, Imelda.

Sikeres

Mindenhol ott van, mindig kész segíteni és teljesen elkötelezett a tetteiben. A társaság lelke, aki vicceket mond és magához vonzza az embereket. Nincs gondja az új kapcsolatok kialakításával, sőt, ő vezeti a csoportot és összetartja azt. Mindig mosolygós, barátságos és talpraesett – így lehetne röviden jellemezni a gyermekedet.

A sikeres lány ruhájának messziről jeleznie kell, hogy ilyen karakterrel van dolga. Ebben az esetben a lányod jól érzi magát intenzív színekben és csillogó anyagokban. Így felhívja magára a figyelmet, és a figyelem középpontjában lesz, amit nagyon szeret.

Ajánlott stílusok: glamour, etno.

Ajánlott ruhamodellek kislányoknak: Chloe, Susanna.

Aktív

Ez a típus nagyon ambiciózus és célorientált. Minden erejét összpontosítja, hogy elérje, amit kitűzött maga elé – legyen az egy kémiai olimpia megnyerése vagy egy sportverseny győzelme. Nagyon elkötelezett mindenféle tevékenységben, segítőkész és hatékony. Nem kerüli a barátságot, de természeténél fogva inkább introvertált.

Az aktív gyermek számára elsősorban a kényelem és a ruházat praktikus volta számít. Stílusos melegítők, a párizsi könnyedség vagy a klasszikus szettek lehetővé teszik a kényelmes öltözködést, és nem pazarolják az energiát a következő tevékenységekre (végül is a stílusválasztás döntése is energiaigényes!). Ezek a ruhák szinte minden helyzetben praktikusak lesznek.

Ajánlott stílusok: sportos, párizsi, klasszikus.

Ajánlott ruhamodellek kislányoknak: Eve, Diana, Silvia.

Természetesen ez csak néhány példa arra, hogyan lehet öltöztetni a gyermeket a jelleme alapján. Az egyes személyiségjegyek eltérőek és összefonódhatnak a lányod esetében. Mert végül is minden ember egyedi, aki minden nap felfedezi önmagát. Ezért kísérletezzetek és próbáljatok ki új divatkombinációkat, míg végül megtaláljátok azt a stílust, amely a legjobban tükrözi a kislányod jellemét és preferenciáit.

Hozzászólások közzététele (0)

Submit
fel
Sklep jest w trybie podglądu
Tekintse meg a webhely teljes verzióját
Sklep internetowy Shoper Premium