A Kis cipők szerepe a gyermek fejlődésében: Divat vagy szükség? 0
A Kis cipők szerepe a gyermek fejlődésében: Divat vagy szükség?

Kis cipők – divat vagy felesleges? Kicsi és aranyos gyermekcipők gyakran választásra kerülnek a leendő anyukák által, mint kellék a közelgő örömteli hír bejelentéséhez. Azonban ezek a kis cipők nemcsak mint a gyermekvárás szimbóluma szolgálnak, hanem főként arra, hogy megvédjék a baba érzékeny lábait a hidegtől. De vajon tényleg szükségesek? Mit érdemes tudni az első gyermekcipők vásárlása előtt?

Mikor vásároljunk első cipőt a gyermeknek? A gyermekgyógyászat és fizioterápia szakértői egyetértenek – minél később kezdi a gyermek cipő viselését, annál jobb. Az első életév kulcsfontosságú a csont- és mozgásszervi rendszer fejlődése szempontjából. Ezért ilyen esetben a legjobb a mezítlábas sétára és a közvetlen talajjal való ismerkedésre összpontosítani.

Azonban nem mindig lehetővé tenni a gyermek számára, hogy cipő nélkül legyen. Őszi-téli időszakban a lábaknak szükségük van extra védelemre a hideg, az eső vagy a hó ellen, amikor a zoknik nem elegendőek. Ekkor érdemes a kis cipők felé fordulni.

Mi az a kis cipő? A kis cipők olyan lábbelik, amelyeket újszülött kortól addig használnak, amíg a gyermek el nem kezdi tenni az első lépéseit (kb. 12–18 hónapos korig). Gyakran szolgálnak melegebb alternatívaként a zokniknak. Fő feladatuk, hogy megfelelő hőkomfortot biztosítsanak kedvezőtlen időjárási körülmények között (különösen az idősebb csecsemők számára, akik nem mindig szeretnek a takaró alatt babakocsiban sétálni).

A szülők gyakran választják a kis cipőket különböző fontos eseményekre és különleges alkalmakra, mint például esküvők, keresztelők, születésnapok vagy családi ünnepek. Ilyen esetekben ezek a cipők kiegészítik a gyermek ruházatát (például egy kislány ruhájával) és egyben védelmet nyújtanak a hideg és a szennyeződések ellen.

Szükségesek-e a kis cipők a gyermek számára? A kis cipők nem elengedhetetlen elemek a gyermek felszerelésében. Azonban télen hasznosak lehetnek. Ha azonban a legtöbb időt otthon töltitek, engedd, hogy a kisgyermek mezítláb felfedezze a világot. Nyáron is érdemes „szellőztetni” a gyermeki lábakat. Így gondoskodhatsz a megfelelő izom-, csont- és ízületi fejlődésről.

Hogyan válasszuk ki a kis cipők első méretét? A legfontosabb szabály – soha ne vásárolj gyermekcipőt „szemre”! A csecsemő lábak gyakran magas ívűek, ezért érdemes minden cipőt felpróbálni.

A megfelelő méret meghatározásához egy A4-es lapra jelöld meg a láb legtávolabbi pontjait, majd ellenőrizd a méretet egy mérőszalaggal. Sok cipőbolt rendelkezik megfelelő eszközökkel, amelyek segítségével pontosan megmérheted a betét hosszát.

Emlékezz arra is, hogy ne válassz kis cipőket „szorosan”. A gyermek lába minden nap nő, ezért érdemes egy kis helyet hagyni a cipőben. Ellenőrizd a méretet háromhavonta, és győződj meg róla, hogy a cipő nem szorítja a lábat.

Mire figyeljünk a kis cipők kiválasztásakor? Természetesen a gyermekcipők megjelenése nagyon fontos. Ha azonban megfelelően szeretnél gondoskodni a gyermek lábának egészségéről és megelőzéséről, érdemes még néhány szempontot figyelembe venni a kis cipőkkel kapcsolatban.

Anyag. Jó, ha a kis cipők légáteresztő anyagból készülnek. Ezáltal megelőzheted a kicsi lábak izzadását, ami bőrirritációhoz vezethet. Megfelelő varrás. Ellentétben a látszattal, a cipő helyes formája nagyon fontos a viselési kényelem szempontjából. Nézd meg alaposan a varrásokat, hogy a kis cipők ne szorítsák a baba lábát és bokáját. Könnyedség és rugalmasság. A kis cipőknek olyannak kell lenniük, mint a gyermek második bőre. Minél kevésbé merevek a cipők, annál jobb! Megfelelő záródás. Ezáltal a cipők nem csúsznak le vagy esnek le. Ebben az esetben a tépőzáras modellek a legjobbak, amelyekben szabadon állíthatod be a zárást. Nem túl nagy méret. Korábban említettük, hogy ne vásárolj kis cipőket „szorosan”, azonban a túl nagy lábbeli is több kárt okozhat, mint hasznot. A fekvő kisgyermek, aki intenzíven mozog és játszik a lábaival, ilyen esetben kellemetlen súrlódásokat szenvedhet el. Míg az idősebb gyermekeknél a túl nagy cipők okozhatnak lábujj összehúzódást, amelyek így próbálják megkapaszkodni a talajban.

Kis cipők a Zoya Fashionben A Zoya Fashion legújabb kollekciójában elegáns és melegített kis cipőket találsz kislányok számára, amelyek tökéletesen megfelelnek a téli stílusokhoz.

Ki mondta, hogy a gyermek téli cipője szürke és unalmas kell, hogy legyen? Szép kiegészítőkkel, mint az angyalszárnyak és a csillogó koronák, mindenki figyelmét felkeltitek a sétán. Nézd meg a most elérhető modelleket a LÁNYCIPŐK fül alatt.

Hozzászólások közzététele (0)

Submit
fel
Sklep jest w trybie podglądu
Tekintse meg a webhely teljes verzióját
Sklep internetowy Shoper Premium